Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dluhopisy ze zápornou úrokovou sazbou

Jediné racionální zdůvodnění, z těch, co tam jsou uvedeny, je toto:
"Alokační strategie – Od některých institucionálních investorů je požadováno, aby ve svém portfoliu drželi dluhopisy – zejména investoři, kteří se specializují na investice, které zabezpečují fixní příjem např. dluhopisové podílové fondy – tito investoři musí pokračovat v investování do dluhopisů se záporným výnosem za účelem dodržení této alokační strategie"

A když se předpokládá, že budou v budoucnu vydávány dluhopisy s ještě většími zápornými úroky, je pro tyto fondy lepší nakoupit více takových dluhopisů už nyní.

A vydělat se na nich dá tak, že "spekulant", nakoupí hodně takovýchto dluhopisů s malým záporným úrokem a jeho předpoklad je takový, že v dalších letech budou nově vydávané dluhopisy mít daleko větší záporný úrok, a on prodá "ziskově" fondům ty sé dluhopisy s malým záporným úrokem, protože ty fondy prostě nějaké dluhopisy nakoupit musí, kvůli požadavkům na alokaci portfolia a bude pro ně výhodnější odkoupit od takového spekulanta dráže dluhopisy s malým záporným úrokem, než nakoupit levně, nově vydané dluhopisy s velkým záporným úrokem.

Pro nikoho, kdo může mít své peníze třeba v hotovosti v krabici, není výhodné dluhopisy se záporným úrokem nakoupit.

Proto také nikdy, dokud bude fungovat měna i v hotovosti, nebudou zavedeny záporné úroky na vkladech fyzických osob atp.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny

loading...