Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aky sporiaci ucet ?

Zdravim,

Mam ucet bezny vo VUB. Chcel by som si ale zacat pravidelne kazdy mesiac (hned z vyplaty) odkladat peniaze bokom. Poradili by ste mi nejaky sporiaci ucet ? Zalozit ten co maj vo VUB, alebo by bolo lepsie preist pripadne do inej banky ?
Aky je Vas nazor ? Som v tom v podstate laik. Sporiaci chcem, pretoze je tam trocha vyssi urok a neni k tomu kreditka. Idealne by bolo ak by aj vyber bol obmedzeny napriklad na raz mesacne (pre istotu :) )

Dakujem

Předmět Autor Datum
Este, delezita vec, ma to byt sporenie na asi 2-3 roky k hypoteke na byt. Teraz nemam nic, cize hypo… nový
Matfej 03.01.2016 11:42
Matfej
Otazka je, co od uctu ocakavas, ci k tym peniazom potrebujes okamzity pristup a pod. Z mojho pohladu… poslední
fleg-sk 06.01.2016 17:33
fleg-sk

Otazka je, co od uctu ocakavas, ci k tym peniazom potrebujes okamzity pristup a pod.
Z mojho pohladu je idealne a celkom univerzalne to, co robim ja.
Pocas roka si strhavam na poducet k osbnemu uctu (TB) 30-40 eur mesacne a na konci roku ich presypem na synovo stavebne sporenie.
Ide o to, ze pocas roku mam peniaze neustale k dispozicii keby bolo treba, urocia sa myslim 0.5% urokom, co je defacto nic, ale lepsie ako keby boli len na beznom ucte a na konci roku vlozim cca 1200 eur na stavebne sporenie kvoli statnej premii.
Samozrejme na stavebko mozes vkladat rovno, je tam tiez iste urocenie, problem je, ze prides o moznost mat peniaze okamzite k dispozicii.
Ako financny poradca by som ti asi odporucal tento postup, je to taky rozumny kompromis medzi dostupnostou penazi a vynosmi. Navyse stavebne sporenie prinasa aj vyhody do buducnosti (medziuver, ci uver ak by bolo treba), pretoze stabne ucery su stale po hypo druhe najvyhodnejsie na trhu, aj ked v poslednejdobe sa celkom slusne na ne dotahovali spotrebaky VUB, ci osobne ponuky z TB (RPMN asi 6.5%).
Mat peniaze na ucte/poducte v banke ma tie vyhody, ze pre banku sa casom stavas bonitnym klientom a robia ti osobne ponuky. Mna z TB doslova minuly rok uhanali nech si zoberiem spotrebak (osobny banker ma kontaktoval viackrat a pracovnci Dialogu tiez).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru