Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr školy

Vplyv skole sa casto precenuje, hlavne v dnesnej dobe, ked kvalita skolstva (vseobecne) sla dost dole. Nejde len o moje pocity, o ktore sa opieram ako dodavatel IT do skol, ale aj o objektivne vysledky napriklad z matematickych testov.
A ono to bolo individualne vzdy. Keby som ja nestudoval 8 rokov na vyske dnes som mohol byt milionarom. V case, ked takmer kazdy kto zacal podnikat sa dostal ihned k baliku penazi, budovy, ci pozemky boli doslova za korunu som ja sedel na pive a prepijal peniaze mojich rodicov tvariac sa, ze studujem najtasiu skolu na svete.
A ak sa pytas, co mi dala VS do zivota, kedze nepracujem v obore, ktory som vystudoval tak nie vela, boli to krasne roky sice, ale zeby som z toho nieco extra mal sa neda povedat.
Uvediem ti priklad.
Dnes aa najlepsie zaraba v IT, takze si zoberme zacinajuce programatora, kde zamestnavatela nezaujima aku skolu vystudoval, ale dostane na prijimacom pohovore nejaky test, pripadne vidim portfolio jeho doteraz odvedenej prace a hned viem, ci ho chcem. A je jedno, ci ma alebo nema VS. A dobry zamestnavatel si ho bude platit podla odvedeneho vykonu a nie podla titulu.
Samozrejme tento koncept moze mat maly zadrhel. V pripade, ze sa hlasim na ziadane miesto je mozne, ze personalista dostane stovky ziadosti a CV a tak zacne triedit a na pohovor zavola len tych s VS, cize ja so strednou skolou nebudem mat snacu preukazat, ze som lepsi. Ano aj to sa stava, ale to je chyba personalistu a nie daneho uchadzaca.
Je to dost diskutabilne, ci ist, ci nie na VS v dnesnej dobe, vseobecne sice poviem, ze ano, ale nerobil by som z toho axiom.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny