Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problém s autem a mamkou

Dobrý den. Mám problém s Mamkou, a chtěl bych vás poprosit o radu.. Když jsem si kupoval auto tak jsem měl novou práci a neuznali mi to jakou stálej příjem tak jsem ho musel napsat na mámu... ale všechno si splácím sám... a teď máma na mě přišla s tím že pokud jí nedám klíče od auta tak mě nahlásí na policii že jsem jí to auto ukradl... prosím moc nejde se z toho nějak dostat? :/ předem vám moc děkuji za odpověď.. hezký den.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nejde. leda si doma vyřešit žabomyší války nebo doufat že tě matka fakt neudá.Nejhorší je že zatim h…
kamzl 01.10.2015 02:32
kamzl
Byl by to zajimavy pripad, on zase to auto splácí.. Když přestane, auto zabavěj.. Nafíc má nějakou s… nový
icepower32 01.10.2015 09:57
icepower32
Tohle je zapeklitá věc. Pokud ve vaší rodině vládnou takovéhle poměry, asi by stálo za úvahu (po pře… nový
Yarda 01.10.2015 11:21
Yarda
pokial to ovšem nemá ako dokázať/doložiť,že auto doteraz splácal on,je to v podstate bezpredmetné sa… nový
audax 01.10.2015 12:28
audax
Já jsem to myslel tak, že to co už zaplatil odepíše a neuvidí z toho ani korunu. Prostě za autem a m… poslední
Yarda 01.10.2015 13:52
Yarda

Tohle je zapeklitá věc. Pokud ve vaší rodině vládnou takovéhle poměry, asi by stálo za úvahu (po předchozí poradě s advokátem) matce dát klíče, předat i auto a přestat platit leasing, ať to doplatí sama, pokud nechce, aby jí auto bylo zabaveno. Nepíšeš, kolik jsi už do toho auta vrazil a kolik ještě zbývá doplatit.

pokial to ovšem nemá ako dokázať/doložiť,že auto doteraz splácal on,je to v podstate bezpredmetné sa baviť o tom,kolko do toho vrazil a kolko zostáva ešte splatiť,pokial je auto písané na matku,keď on prestane platiť leasing,prípadné vymáhanie dlžnej čiastky bude prebiehať na toho,na koho je auto,resp. leasingová zmluva napísaná.....kolko do toho vrazil bude zaujímať advokáta,ktorý konkrétne zistí možnosti ako a či je možné v prípade potreby získať už vložené finančné prostriedky na splácanie auta späť,nás ta výška zbytku a splatenej čiastky zaujímať nemusí,pokial by sa to dostalo do štádia riadneho súdneho procesu,aj keby zo svojho zaplatil čo i len 1.českú korunu,bude sa to posudzované úplne rovnako,ako keby zaplatil aj napr.99% ceny auta,resp.99% potrebných splátok leasingu,súd sa tým zaoberať bude,neodmietne to,že to nedosahuje hranicu trestného činu,ale inak máš pravdu,v tom,čo už si napísal.......

Já jsem to myslel tak, že to co už zaplatil odepíše a neuvidí z toho ani korunu. Prostě za autem a matkou udělá tlustou čáru a začne znovu. Protože pokud mu jeho matka tohle udělala (ale je otázka co udělal on jí, takováhle situace IMHO nevzniká zčistajasna, určitě mají mezi sebou i jiné problémy nebo si třeba matka nabrkla nového šamstra a ten měl nápad jak přijít zadarmo k autu), vidím i jiné problémy co mohou nastat a v tom případě by ta částka co on už do toho auta vložil by mohla být malá vzhledem k možným problémům, kterým by se tím mohl vyhnout. Ale nevíme, co všechno je za tím, tak těžko radit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru