Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako začať podnikať od úplného začiatku?

Zdravím, potreboval by som poradiť od niekoho skúseného. Chcem začať podnikať ale potreboval by som vedieť čo všetko k tomu potrebujem úplne od začiatku som začiatočník a som otvorený novým možnostiam čiže prijmem každý nápad každú radu ale moja predstava je asi taká že by som chcel dáku menšiu bagetáriu. Čo všetko treba zaplatiť čo treba mat aké povolenia a podobne. Neviem či to stačí len založiť živnosť (5e) potom hygiena 50e myslím, registračná pokladňa. Čo všetko budem ešte potrebovať? Výbava priestor dáka ta obsluha to je samozrejmosť skôr čo sa týka tých úradných veci a papierovačiek mi nie je celkom jasné. Ak my bude vedieť niekto poradiť budem rád.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zabudni na podnikanie. Teda pokial k tomu chces pristupovat takto. Mas 99% sancu, ze zlyhas. Zivot n…
fleg 20.07.2015 22:37
fleg
Áno veď ja rozumiem jasné že mám dáku predstavu aj istý kapitál a viem že už na úradoch ma ako tak u…
Začiatočník 21.07.2015 13:36
Začiatočník
To je cele zle, ty skoncis skor ako zacnes. Po kolko ide m2 v ovlasti, kde sa chystas podnikat? 500e…
fleg 22.07.2015 12:15
fleg
Ale zatiaľ každý len vraví ako sa to nedá, zatiaľ som nestretol ešte nikoho kto by povedal takto sa…
Začiatočník 23.07.2015 18:59
Začiatočník
Dost podstatné je, aby to někdo kupoval. Průzkum trhu dopadl jak?
karel 23.07.2015 19:05
karel
Jasné že by to niekto kupoval bolo by to v centre mesta kde dennodenne prejde tisíce ľudí mal som vy… poslední
Začiatočník 23.07.2015 20:18
Začiatočník

Zabudni na podnikanie. Teda pokial k tomu chces pristupovat takto. Mas 99% sancu, ze zlyhas.
Zivot nie je film, hlavne nie americky, kde staci chciet a ono to nejako same pride.
Potrebujes hlavne podnikatelsky plan, kde si vycislis naklady (fixne a variabilne) a odhadnes prijmy. Podstatne je urcenie bodu zlomu, kde prijmy prekrocia vydaje. Podla toho odhadnes potrebne financie na rozbeh. Ak ich nemas a nevies ich zohnat tak musis zmenit plan.
Uradne veci je to najmenej, vsetko podstatne ti povedia na prislusnych uradoch.

Áno veď ja rozumiem jasné že mám dáku predstavu aj istý kapitál a viem že už na úradoch ma ako tak usmernia len mi nie sú tak jasné všetky tie veci okolo toho že aké úrady mam navštíviť a za akým účelom chcelo by to dáki zoznam ako je napríklad ta živnosť, hygiena a k tomu dáke približné poplatky a už potom sa dá spraviť dáki plán, rozpočet a podobne. Na začiatku keď si založím živnosť tak prvý rok je to tuším odvody neplatím len tých 56euro, priestor dáki do 500e/mesačne myslím že sa dá nájsť poprípade možno aj niečo menšie a lacnejšie hlavne aby to malo dobru polohu. A dvaja zamestnanci si myslím že by to v pohode utiahli s odvodmi nech rátam cca 600e na jedného. Ešte dáke to vybavenie, energie a nákup tovaru. A aj keby sa za uplynulý mesiac nezarobilo nič stále mi ostáva niečo aby som to par mesiacov utiahol číže vyplatenie zamestnancov najmú a podobne ale myslím si že aspoň čo to sa zarobí aj keď nepočítam satím že budem hneď na začiatku ziskový ale vravím najdôležitejšie je mat strategicky dobre určenú polohu a časom to pôjde to je môj názor.
Tak ak mi viete niekto poradiť poprípade to zhrnúť v niekoľkých bodoch budem vám vďačný poprípade môžete nechať dáki kontakt na seba napr. e-mail určite sa ozvem a môžeme to prebrať aj podrobnejšie.

To je cele zle, ty skoncis skor ako zacnes.
Po kolko ide m2 v ovlasti, kde sa chystas podnikat? 500e moze, ale aj nemusi stacit, navyse nemas tam energie, ktore sice spominas neskor, ale mas vobec odhad kolko to bude?
A tvoja naivna predstava o vydavkoch 600 eur na zamestnanca...srandista. Ano pri minimalnej mzde by ta mali vyjst naklady na zamestnanca cca 568 eur, ale ty si v oblasti, kde ti bude niekto robit za minimalnu mzdu?
Pozri bud sa tomu zacni venovat poriadne, alebo na to radsej zabudni, pretoze sanca, ze skoncis v strate a s dlzobami je velmi vysoka. Videl som uz niekolko ludi takto zacinat ako ty a do roka vsetci aj skoncili tak, aby si sa nezaradil medzi nich.

Ale zatiaľ každý len vraví ako sa to nedá, zatiaľ som nestretol ešte nikoho kto by povedal takto sa to dá alebo nerob to tak ale rob to takto toto treba vylepšiť a tak. Tak bavme sa o tom ako by sa to dalo spraviť. Čo všetko mi na to treba a podobne.

Jasné že by to niekto kupoval bolo by to v centre mesta kde dennodenne prejde tisíce ľudí mal som vyhliadnutí priestor lukratívni hneď vedľa veľkého discoklubu centrum mesta veľké parkovisko za nim veľké sídlisko a hlavný ťah len ten je už v prenajme tak musím hľadať niečo iné tiež ale niekde v centre..
už treba len v podstate pozisťovať úradné veci okolo toho čo všetko nato treba aby to bolo legálne všetky tie povolenia a podobne a zozbieraní všetkých informácií sa spraví podrobnejší plán a rozpočet a podľa toho sa buď plán prispôsobí financiám alebo financie plánu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru