Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak je to s dani z nemovitosti pokud sem prodal byt?

Zdravim,

dokazal by mi prosim nekdo poradit jak je to s dani z nemovitosti, kdyz jsem prodal byt? Koupili jsme byt 9.1.2014, takze letos jsem vyplnil danove priznani k dani z nemovitosti a odnesl na financak. Normalne mi prisla slozneka a tu jsem zaplatil. Bohuzel jsme byli nuceni byt letos v cervnu prodat. Tak me tedka zajima jak je to s placenim dane z nemovitosti za tento rok. Musim to oznamit financaku, ze jsem byt prodal? Predpokladam, ze ano tak dokazal by nekdo poradit jak a kde?
A co s touto dani za tento rok? Budu platit ja? Nebo novy majitel? Pripadne zaplatim za ten cas co jsem jeste byt vlastnil? Tedy do cervna?

Dekuji za jakekoliv reakce.

Předmět Autor Datum
Za tento rok máš zaplaceno (danil jsi stav k 1.1.2015). Až se bude dávat přiznání v lednu 2016, podá…
L-Core 15.07.2015 15:44
L-Core
Takze pokud zadnou jinou nemovitost jiz nevlastnim, tak v lednu 2016 podam danove priznani kde vlast…
Konys 15.07.2015 15:56
Konys
Jak je to v případě, že už žádnou nemovitost nebudeš vlastnit, nevím, nikoho takového neznám :) (kdo…
L-Core 16.07.2015 11:09
L-Core
na daňovom úrade/tam kde si podával daňové priznanie za nehnutelnosť doteraz/ oznámiš zánik daňovej…
audax 18.07.2015 00:55
audax
Super, dekuju moc. Tohle jsem chtel slyset :) poslední
Konys 18.07.2015 12:02
Konys

Za tento rok máš zaplaceno (danil jsi stav k 1.1.2015). Až se bude dávat přiznání v lednu 2016, podáš nové přiznání (nebo dílčí, což nedoporučuji - lépe je mít všechno pohromadě, pro přehlednost), kde ti byt ubude. Za rok (stav k 1.1.2016) jej danit nebudeš, to je věcí nového majitele.

Takze pokud zadnou jinou nemovitost jiz nevlastnim, tak v lednu 2016 podam danove priznani kde vlastne nebude uvedena zadna nemovitost? A tim to pro me skoncilo a financni urad mi nebude nic posilat, pochopitelne pokud pripadne nekoupim jinou nemovitost nebo neco jineho podobneho? Rozumim tomu spravne?

Jak je to v případě, že už žádnou nemovitost nebudeš vlastnit, nevím, nikoho takového neznám :) (kdo by něco měl a vše prodal, převedl)

Nějak to budeš muset na FÚ oznámit (leden 2016); nejjednodušší bude, když si na ten svůj úřad zavoláš - zda máš podat nulové přiznání nebo bude stačit nějaké čestné prohlášení.

Platit samozřejmě nebudeš nic - do doby, než zase něco pořídíš (to budeš muset zase podat přiznání).

na daňovom úrade/tam kde si podával daňové priznanie za nehnutelnosť doteraz/ oznámiš zánik daňovej povinnosti za predanú nehnutelnosť-buď do konca kalendárneho roku,v ktorom si nehnutelnosť predal alebo najneskoršie do konca januára/ledna/ roku nasledujúceho.....s najväčšou pravdepodobnosťou budú žiadať k nahliadnutiu kúpno-predajnú zmluvu,takže si ju zober zo sebou...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru