Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Študent+podnikateľ, SR+ČR

Dobrý deň,

snažím sa vyriešiť komplikovanú situáciu a potreboval by som poradiť.

Na Slovensku mám voľnú živnosť a zároveň študujem v Čechách, kde trávim väčšinu času (bez trvalého pobytu). Na Slovensku si platím sociálku a ako študent mám zdravotné poistenie zdarma. Na Slovensku mám niekoľko klientov, pre ktorých robím dizajn fakturovaný na živnosť, v Čechách zase strihám videá, ktoré si ale vediem v českých korunách pomocou Smlouvy o dílo a prezentujem to ako zárobok študenta.

Na situácii mi nevyhovuje, že jednak neviem, či je to takto úplne legálne, jednak v Čechách musím za prípadné ošetrenie u doktora platiť a nechať si to následne preplácať na Slovensku.

Bolo by preto možné otvoriť si na Slovensku pokladňu v českých korunách a zároveň byť prihlásený v českej zdravotnej poisťovni?

Ďakujem,
K.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
čo sa týka zdravotného poistenia,poisti sa tam,kde tráviš väčšinu času,pokial v Čechách,tak v niekto… poslední
audax 08.07.2015 10:37
audax

čo sa týka zdravotného poistenia,poisti sa tam,kde tráviš väčšinu času,pokial v Čechách,tak v niektorej českej zdravotnej poisťovni,dá sa to naprosto legálne a bez problémov,je to výhodnejšie aj z dôvodu,že pokial sa Ti stane úraz alebo ochorieš na území prechodného pobytu a nebudeš mať stav ohrozujúci život,český doktor Ťa nemusí prijať na ošetrenie,pokial nebudeš mať kartičku českej poisťovňe,alebo naopak,stane sa to,že český doktor vyfakturuje typ ošetrenia,ktoré Ti naša poisťovňa odmietne preplatiť s tým,že to nebol úkon bezprostredne zachraňujúci život a adekvátne ošetrenie poskytujú zmluvní lekári Tvojej slovenskej poisťovne na území štátu,kde si vedený v zdravotnej poisťovni,teda na Slovensku...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru