Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nevyužitá kreditní karta poslaná poštou od banky kde byla sjednananá půjčka

Znáte to, vezmete si ledničku na splátky protože Vám nečekaně odešla stará lednička a za pár měsíců Vám přijde kreditní karta od banky, u které byla sjednána půjčka se zárukou rychlých peněz. Takových karet už mi přišlo asi 10 a vše aktivně pálím hned jak se mi to dostane do rukou (kvůli zneužití). Právě jsem se ale dozvěděl od známých, kteří si vyřizovali hypotéku, že 'údajně' jakmile dostanete kartu například na možný výběr až 50 000,- ihned jste veden jako'možný' dlužník v nějakém 'globálním' registru dlužníků, jelikož banka, která Vám poskytla tuto katu nemůže vědět, že jsem tu kartu zničil. A banka, u které si vyřizujete třeba hypotéku vidí toto jako možný problém jelikož můžete v nejbližší budoucnosti dlužit 50 000,- pokud tu kartu použijete. Takže postup má být takový, že karta se má přestřihnout a poslat zpátky bance, která Vám ji poslala.
Rád bych věděl názor ostatních co si o tomhle myslí neboť mi to přijde jako totální nesmysl! Snažil jsem se něco najít na googlu, ale nemám tušení jaká klíčová slova bych měl zadat. Sám splácím nějaké větší půjčky a při jejich vyřizování jsem o takovém 'pro mě' nesmyslu nikdy neslyšel a nikdy jsem neměl problém s vyřízením i větší půjčky.

Předmět Autor Datum
Tak to vezměme popořadě. Banka tu kartu nezasílá sama o své vůli. Při sjednávání splátkového prodeje…
Dale Cooper 17.01.2015 19:53
Dale Cooper
Ano kreditka se bere při posuzování půjček jako potenciální dluh, proto jsem si je před sjednáním hy… poslední
Wikan 17.01.2015 23:05
Wikan

Tak to vezměme popořadě. Banka tu kartu nezasílá sama o své vůli. Při sjednávání splátkového prodeje se podepisuje, že jste se seznámil s podmínkami onoho prodeje a tam zcela jistě je, že žádáte banku o vydání té karty. Samozřejmě proběhne zápis do registru, nikoli však negativní.
Řešením je smlouvu písemně vypovědět a znehodnocenou kartu bance vrátit.
Do budoucna se na to při nákupech na splátky informujte a pokud to budou cpát, vždy lze jít jinam.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru