Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zalozit ucet ve Svycarech ?

Chystam se pryc z EU, nechci resit tady primo kam a proc, ale nechci nechat svoje prachy zde v EU. Potreboval bych poradit, jak zalozit nakej ucet v cizi mene ve Svycarsku, aby to byl ucet co treba neco uspori a neprijdu o to, jaky maj podminky. Kolik minimalne musim vlozit atd...

Diky,
Radar

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
švýcarskýmu franku nejlepší léta skončili, stále je to držák proti ostatním měnám, ale jakmile se po…
TNT 30.12.2014 14:17
TNT
Dik, no googlit umim, ale primou zkusenost mi to neda.. Jsem MOD na teraporadne tak vim jak to chodi…
Radar14 30.12.2014 15:12
Radar14
Ekonomicka neutralita je logicky nezmysel. To sa proste dnes neda. Ucet sa inak zaklada normalne ako…
fleg 11.01.2015 23:30
fleg
švajčiari to ohlásia sami,pokial vklad dosiahne alebo prekročí 3000eur/2500 šv.frankov a majitel účt…
audax 13.01.2015 12:52
audax
Me jde ciste o stabilitu, aspon nakou.. Je mi jedno ze zverejnej, kolik sem platil, nebo vybral.. Pe…
Radar14 13.01.2015 13:49
Radar14
No kamaráde kdyby jsi to stihnul tak týden zpět, to mohla být kalba... :-D poslední
Roker 17.01.2015 19:12
Roker

švýcarskýmu franku nejlepší léta skončili, stále je to držák proti ostatním měnám, ale jakmile se povezou do zadele všechny hlavní měny tak frank nemá šanci takový turbulence ustát, švýcarsko už taky rozpustilo své značné zlaté rezervy - jinak je téma lehce vygooglitelné za jednu sekundu Open-a-Swiss-Bank-Account nelze zakládat anonymní účty, USA a EU si tam už běžně říkají o data svých občanů, Švýcarsko už není zemí, která by člověka schovala před berním úřadem a finanční policií:-)

Dik, no googlit umim, ale primou zkusenost mi to neda.. Jsem MOD na teraporadne tak vim jak to chodi. ;-) O anonymitu mi nejde, prachy jsou legalnii, ale duveru v EU nenam a v regionu kde budu, muze casem hrozit mena. Proto porad celkem bohate a nEUtralni zeme jako Svycarsko, mi dava smysl. Takze pokud by se jeste dalo neco rozepsat budu rad..

Ekonomicka neutralita je logicky nezmysel. To sa proste dnes neda.
Ucet sa inak zaklada normalne ako v inej banke. Svajciarsko ma dohodu s EU o volnom pohybe osob, takze nie je problem tam vycestovat a ucet si zalozit.
Pozri si pripadne vas devizovy zakon, ci nemas ohlasovaciu povinnost.

švajčiari to ohlásia sami,pokial vklad dosiahne alebo prekročí 3000eur/2500 šv.frankov a majitel účtu nieje občanom Švajčiarska,takže devizový zákon platný v domovskej krajine je jedna z prvých vecí,ktorú si treba preštudovať.....väčšina bežných bánk tam patrí do Raiffeisen Group,takže založenie účtu tam prebieha v podstate rovnako ako inde,kde už napr.spomenutá Raiffeisen nejaké dcérske pobočky má,alebo spravuje nejakú sieť miestnych bánk,obmedzujúce môže byť len to,čo povoluje/zakazuje devízový zákon,platný v Čechách,na Slovensku a podobne...

Me jde ciste o stabilitu, aspon nakou.. Je mi jedno ze zverejnej, kolik sem platil, nebo vybral.. Penize mam legalni. Jen neverim EU, to je cele. Ale tak jsem koukal na jejich podminky a asi je to obecne skutecne k nicemu, pac aby to melo smysl, musel bych tech megacu mit vic. Tak si poradim jinak a holt to nebude v evrope vubec. Ale diky za nazory.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru