Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přechod od RWE k ČEZU

Dobrý den,

nevím jak velký problém to bude, ale ocitl jsem se ve zvláštní situaci. Bydlel jsem s kamarády v podnájmu a já byl ten, co platil zálohy na plyn (rwe) a elektřinu (čez). Na konci roku jsem se přestěhoval do jiného bytu, kamarádi však zůstávají v původním podnájmu. Rozhodli se, že obě energie přepíšou k ČEZU. Šli jsme tedy přepsat energie a paní v ČEZU nám řekla, že na RWE nemusíme chodit, že to udělá přímo. Vše proběhlo do pár minut zdánlivě bez problému. Ptal jsem se, jestli už tedy nemusím řešit žádné sms a emaily s upomínkama od RWE a ona mi řekla, že ne.

Prvních pár upomínek jsem tedy neřešil. Dnes mi však přišla další i s penály + faktura na další měsíc. Mám to nějak začít řešit? Máme jen slovo od zaměstnankyně čezu, nic víc...

Předmět Autor Datum
No tak po tom telefonátu snad pošlou i nějakou písemnou smlouvu,ne?A je třeba se zeptat,od kterého m… poslední
Karel04 09.10.2014 11:35
Karel04

No tak po tom telefonátu snad pošlou i nějakou písemnou smlouvu,ne?A je třeba se zeptat,od kterého měsíce bude ta změna,tj.jaká je výpovědní lhůta od původního dodavatele.Taky ale může být ta smlouva na dobu určitou(obvykle na rok s automatickým prodlužováním),tam ten převod teď zamítnou a musí se počkat na konec lhůty.Zavolej zpátky na ČEZ,jak to tedy s převodem je.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru