Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tarif u Eonu - jaky vybrat?

Ahojte mam dotaz ohlene eonu a jejich tarifu - no vlastne se tak uplne nemuzu rozhodnout.
Takze mam tarif Trend. Mam vysoky i nizky tarif, velky rocni odber pac mam vse na elektriku a zde je moznost kazdy mesic v pripade ze ceny pujdou dolu menit tarif tzn. uzavru smlouvu v dubnu, plati do posledniho brezna ale kdyz pujdou ceny dolu muzu treba uz v srpnu smlouvu zmenit a ta mi pojede do cervence dalsiho roku. v pripade ze ceny pujdou nahoru je cena fixovana na rok od mesice ve kterem ji uzavru. Dostala jsem nabidku prejit na tarif Jistota. ten se uzavira jen v lednu a plati do posledniho prosince ale bez moznosti zmeny v prubehu roku jako je tomu u Trendu ovsem je o 0,12Kc/kWh v NT a o 0,15Kč/kWh v VT levnejsi. No a ja ted nevim, jelikoz bych rada usetrila nejaky ten peniz - logicky, ale co kdyz ceny pujdou jeste dolu a ja budu tratna a bez moznosti si v prubehu roku zmenit smlouvu? co je lepsi? v nejblizsi dobe nemam v planu menit dodavatele. Myslite ze ceny elektriny jeste klesnou?Díky :-)

Předmět Autor Datum
Dle mého je to tak 50/50. Záleží na tom, jak rychle (a zda vůbec) se bude zvedat ekonomika, jaké bud…
touchwood 29.01.2014 16:13
touchwood
dík :-)
kacislavka 30.01.2014 07:53
kacislavka
Vseobecny predpoklad je, ze ceny za energie pojdu hore, takze Jistota by mala byt lepsia volba.
fleg 31.01.2014 09:24
fleg
IMHO je to ještě jednodušší - když se distributoři můžou přetrhnout a AKTIVNĚ nabízejí zákazníkům fi…
touchwood 31.01.2014 20:13
touchwood
ale fixace na rok podle me neni takovej prusvih. kdyby to bylo na dyl tak bych do toho nesla...
kacislavka 03.02.2014 11:57
kacislavka
průšvih to není pro tebe, ale pro dodavatele, který si takto hledá tzv. kavky.. výdělek v podstatě z…
touchwood 03.02.2014 12:35
touchwood
Přesně tak,distributor přece nebude nabízet výhodné slevy energie,vnucovat se a dávat další miliony… poslední
Karel04 03.02.2014 23:39
Karel04

Dle mého je to tak 50/50. Záleží na tom, jak rychle (a zda vůbec) se bude zvedat ekonomika, jaké budou problémy s Ukrajinou/Ruskem apod.

Osobně bych si udělal graf vývoje cen toho Trendu za poslední 2-3 roky a zkusil z toho něco vydumat. Pokud je cena Jistoty řádově níže, než kam se ten Trend kdy dostal (nebo dostane pomocí aproximace grafu do r. 2014), tak bych o tom uvažoval.

Přesně tak,distributor přece nebude nabízet výhodné slevy energie,vnucovat se a dávat další miliony na reklamu v televizi,aby měl ročně o pár stovek milionů menší zisk.Prostě čeká nebo už připravuje mnohem větší zlevnění,než nabízí na tu fixaci.Pro dobro zákazníků to určitě nedělá.Je to sice výhodné,ale hlavně pro něho.To samé jako neomezené volání-kdo první podepsal smlouvy na dva roky,pak jen koukal,jak ostatní nabízí lepší ceny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru