Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Cena letenky?

Doufám že to sem alespoň z části patří.

Letos budu poprvé cestovat letadlem, chci si koupit letenku ale zaráží mě jedna věc.
Berme cestu Praha/Brno - Paříž (zpáteční).
Na lenetky.com Mě to vyjde na 20.000,- CZK nejlevněji.
Na Studentagency.cz vyjde na 3.600,-CZK nejlevněji.

Cenová rozdím více než bije do očí.
Proč tomu tak je? Spadnu, pokud poletím se studentem?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Každá služba má vlastní definici algoritmu vyhledávání, vzhledem k tomu, že u nás jsou dva systémy r… poslední
TNT 08.01.2014 21:54
TNT

Každá služba má vlastní definici algoritmu vyhledávání, vzhledem k tomu, že u nás jsou dva systémy rezervací letenek - Amadeus a Galileo, tak každý web má nad tím postavené "hledání" často jen nad tím jedním systémem. Nejsem expertem v oboru, třeba jsou i weby, kde je vyhledávání v obou systémech. Celé to je pak o kvalitě jak v čase ten daný web ti dokáže předložit informaci z daného rezervačního systému. Pokud letecký přepravce dá do rezervací omylem letenku za korunu a firma uzná chybu, ti co to objednají poletí za korunu, i takové případy se dějí - to je reakce proč jsou letenky za tisíce a taky za statisíce. Cenová tvorba je složitější téma, ve vyšších cenách mohou být zakalkulované nějaké výhody (pojištění, přebukování atd.) Ber nebo nech být.

Cesty je třeba rozlišovat podle okruhu leteckých přepravců - na krátké cesty po Evropě je lepší se dívat zásadně na nízkonákladové společnosti, na dálkové lety zavedené národní přepravce (je to jen zobeznění, dálkové lety nízkonákladovky na 99% nedělají). Např. naposledy jsem jel do Paříře před 2 lety jsem proskenoval pár těchto hledačů a současně se díval který přepravce lítá přímé lety Praha-Paříž a hledal letenky na jejich webech přímo.

Jako dobrý rozcestník na hledání letenek a forum o levných letenkách je tady na webu www.akcniletenky.com
v menu vlevo jsou odkazy Letenky Pelikan a Letenky Galileo, forum je níže "Informace - Diskuze". Je tam komunita lidí, kteří cestují "levně", najdou se tam jistě zajímavý tipy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru