Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno existují dobří finanční poradci, nebo jen ti, kteří chtějí na nás max. vydělat?

Okrem siahodlheho placania mimo temu a najvacsieho bombonika, ze vase rozhodnutie je spravne som sa, ale nic nove nedozvedel. Akosi mi chybaju argumenty. Stale sa tu operuje nejakou pani mdleho ducha, ale ked uz chceme filozofovat to ideme robit z jedneho prikladu vseobecny zaver? Pomerne krivajuca indukcia.
Neverim, ze dokazem presvedcit cloveka, ktoreho nazor je jediny spravny na svete a este si to nakoniec aj pisomne sam sebe potvrdi (zeby prejav vnutornej neistoty?;o)), ale skusim uviest priklady.
1. PZP
Poistovne maju ako vsetky ostatne institucie rozsahy, pri ktorych sa poistky pohybuju. Ludom, ktory sa nestaraju vzdy davaju najvyssiu ciastku (bohuzial je vela takych), takze hned po uzavreti poistneho treba davat rok dopredu vypoved. Vtedy clovek dostane maximum. Nakolko poistovni je pomerne vela je casovo narocne nechat si vypracovavat financne ponuky od kazdej. Navyse ani v takychto ponukach nemusi byt maximalna mozna zlava, ktoru sme schopni dosiahnut. Preto je dobre siahnut po niekom kto ma prehlad o trhu a ponuku nam vie vypracovat do niekolkych minut. Staci jeden telefonat alebo mail.
2. Terminovane ucty.
Ano ani 5 rocny vklad nepokryje svojou urokovou sadzbou sucasnu inflaciu. ALe ak mam urcitu ciastku ako sa mi zhodnocuju peniaze ked ich mam doma? V banke dostanem aspon nejake to percento, doma nedostanem nic a rocne stratim na sume hodnotu iflacie. Samozrejme mozem investovat do komodit alebo akcii, pripadne dlhopisov, ale ako nam stupa mozny zisk stupa nam aj miera rizika.
3. Stavebne sporenie
Neviem ako v CR, ale na SK je stavebne sporenie vdaka premiam dlhodobo najvyhodnejsia forma sporenia. Mame statnu dotaciu, ktora ho zvyhodnuje nad ostatnymi produktami, vdaka systemom uverov a medziuverov je to jeden z najlacnejsich zdrojov penazi v sucasnosti. Mne samemu pomohlo stavebko pred mnohymi rokmi vybudovat podnikanie, pretoze som zacinal z 0. Ine produkty mi vtedy neboli schopne pomoct.
4. Hypoteka
Jeden z najdolezitejsich financnych krokov v nasom zivote, pretoze nas sprevadza vacsinu naseho aktivneho zivota. Plati to co pri PZP. Nebrat prvu ponuku, obehat si vsetky banky, prist s najlepsou ponukou do vsetkych bank znovu a cakat, ktora podlezie. Podlezie kazda a rozdiely su priepastne. Lenze ma bezny clovek na toto cas a chut? Vie vobec o tom? Vedia ludia o tom, ze hypoteky, ktore uzavreli pred par rokmi su pre nich nevyhodne a je mozne si ju preniest inde za vyhodnejsich podmienok? Nie, nevedia a kopec ludia plati nevyhodny urok s nevyhodnou splatkou. Kto im spravi prepocet akob to bolo keby si hypoteku preniesli v sucasnosti inam? Jaaaaj ten zli financny poradca mdleho rozumu, co stale otravuje ze? Vedia ludia, ze vyska urokovej sadzby pri hypoteke nie je podstatny udaj a ze skryte pasce sa ukaze az pri RPNM? Nie, odkial by mali? Upozorni ich na to pracovnik banky? Nie neupozrni. Takze kto?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny