Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno existují dobří finanční poradci, nebo jen ti, kteří chtějí na nás max. vydělat?

Je hrubou chybou zaměňovat schopnost samostatného úsudku na základě poznání a logické úvahy, za "předsudek". Předsudky jistě hrají u člověka svou velice důležitou roli vyhodnocování v situacích, kdy neexistuje poznání ani není možno čerpat ze zkušeností, což však rozhodně není tento případ.
I malé dítě sáhne na rozpálenou plotnu jen jednou a znova už to neudělá. Pokud ovšem není úplně blbé, kdy to zcela vyloučit nelze. U dospělého jedince však lze již předpokládat že na rozpálenou plotnu nesáhne i bez toho, aby si na ní předtím sáhnul. Bývá totiž schopen domýšlet důsledky lépe než dítě, ví že teplota plotny velice rychle poškozuje tělo a že je to spojené s intenzivní bolestí. Opět ale platí že se mohou najít i dospělí jedinci, kteří takovýmito rozumovými schopnostmi nedisponují a klidně opakovaně na rozpálenou plotnu sáhnou. To je však kategorie lidí, kterými se v tomto tématu netřeba zaobírat.
Nevím jakým směrem se ubírá byznys obchodníků s deštěm a "poraděnků" a je mi to vcelku jedno. Na základě pozorování a trvale rostoucí intenzity obtěžování mé osoby těmito lidmi souhlasím, že jejich stavy mají zřejmě rostoucí trend, nicméně to nemá žádný vliv na rozhodování lidí, tedy i mě, kteří raději mají sami kontrolu nad svými financemi a nepotřebují k tomu ani pobočky finančních ústavů, ani davy poraděnků.
Díky za vaši radu ohledně mých financí, ale shledávám ji pro mě stejně využitelnou, jako rady od výše zmiňované paní, jíž jen vytrvalé prosby a slzy maminky uchránily před umístěním do zvláštní školy. Ohledně ceny pojistky je určujícím faktorem její účel, a to samozřejmě až poté, co byla vyhodnocena jako smysluplná. Např. možná budeš souhlasit že pojišťovat si chovný rybník proti požáru je nesmyslné, i kdyby pojistné činilo 1 korunu. Stavebko politickými rozhodnutími v posledních letech ztratilo většinu výhod a termínované vklady vázané na méně než 5 let, nedosahují ani oficiální úrovně inflace. Takže za takové rady pěkně děkuji. Jsem celý říčný za ně ještě platit nějakým poradcům.
Já si své práce značně cením a proto její plody, jež přesahují mou spotřebu, od jisté doby uchovávám v jiné formě než je podoba papírků krytých pouze vírou. Jistě nebudeš tak naivní abys očekával, že ti zde podrobně rozepíšu jak.
Shrnuto a podtrženo, co si dokážu kvalifikovaně zabezpečit sám, za to nebudu nikomu platit a ještě trnout pochybnostmi, jestli to zvládne aspoň jako já. Jasné a srozumitelné. TO je moje správné rozhodnutí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny