Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno existují dobří finanční poradci, nebo jen ti, kteří chtějí na nás max. vydělat?

Zaroven tym poukazuje na istu uroven neschopnosti zbavit sa svojich predsudkov, mozno na zaklade negativnej skusenosti alebo kvoli tomu, ze nieco pocul (co je este horsi predsudok).
Cisla hovoria jasne. Klasicke dealerstvo konci, poistovne rusia pobocky, takisto vyrazne redukuju siet svojich dealerov, banky zmensuju tlaky na internych account managerov a velke hlavatky vo financiach chodia na pracovne obedy s hlavatkami z OVB a spol a pytaju sa ich, co maju ponuknut svojim klientom.
Dovod je jednoduchy, viac ako 50% vsetkych financnych operacii v osobnych financiach sa robi cez nezavislych financnych poradcov a toto cislo neustale stupa. pre poistovne a banky je nehospodarne drzat nejaku siet dealerov alebo zbytocne tlacit na svojich zamestnancov na nekaky vykon. Navyse OVB vzhladom na svoju strukturu ma vzdy blizsie ku klientom ako mali predchadzajuce struktury a to aj vzhladom na to, ze ich filozofiou je vybudovanie dlhodobe vztahu tak ako je to zvykom na zapade.
Odhaduje sa, ze to 5 rokov spravi OVB a spol 80% transakcii (cisla platia pre SR) a napriklad poistovne definitivne zrusia svoje dealereske siete.
Samozrejme osobny financny poradca nie je pre kazdeho, napriklad moje vedomosti (mam ekonomicke vzdelanie, ekomonika ma bavila ako konicek) boli vyrazne vacsie ako vedomosti vsetkych poradcov, ktorych som kedysi stretol a urcite vo mne nevzbudzovali doveru. Je fakt, ze pri nabore do systemu je asi 90% odpad do jedneho roka. Je fakt, ze nie je poradca ako poradca. Zaroven vsak mozem povedat, ze drviva vacsina dlhodobych pracovnikov su ludia odobore sposobili a kludne by som dal za ich rady ruku do ohna. Viem to preto, ze uz niekolko rokov robim IT podporu pre jednu vetvu s niekolkymi stovkami pracovnikov a pomerne doverne poznam system zvnutra.
Ak vas dostane do ruk clovek na urovni GST u OVB (PG poznam len zvonku bohuzial) tak na 99% dostanete idealnu radu ohladom vasich financii.
Ale pre vas dvoch to naozaj nie je, takze moja rada znie vykaslite sa na to, dajte si najlacnejsiu poistku na trhu, nejake stavebne a ostatne prachy vlozte na terminovany vklad do banky a spravili ste to spravne rozhodnutie;o).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny