Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno existují dobří finanční poradci, nebo jen ti, kteří chtějí na nás max. vydělat?

Zacnem odkonca. Ano je to normalne je to to dokonca nutne, aby o tebe financny poradca vedel, co najviac. Iba tak ti dokaze fundovane poradit a rozlosit tvoje financie, co najrozumnejsie. Preto je dolezite vediet o tvoich prijmoch, pozickach, planoch do buducnosti, zdravotnom stave a pod.
Je asi zbytocne ti davat urazovu poistku pokial lezis vacsinu casu doma na gauci. Je asi zbytocne davat peniaze na 10 rokov do fondov, ked ides na rok stavat. Naopak je zbytocne drzat doma hotovost pokial chces odkladat dietatu na studium.
Budem hovorit za OVB, kedze som spolupracovnikom tejto spolocnosti. Podotykam, ze moj hlavny prijem z IT, tieto veci mam skor ako zalubu, takze si myslim, ze viem byt objektivny.
Na SK uz drvivu vacsinu produktov spravia prave pracovnici OVB a Partners group, takze positovne postupne rusia svoje pobocky a redukuju pocet pracovnikov a rovnako banky uz menej tlacia na svojich account managerov, aby spravili mesacne XY transakcii. Proste buducnost je taka, ze vsetko budu robit nezavisli financni poradcovia.
Dobreho financneho poradcu spoznas podla toho, ze nebudes mat pocit, ze ta do niecoho nuti. Dobry financny poradca ti nikdy nenavrhne produkt podla marze, pripadne produkt, ktory nie je vyhodny pre teba, alebo by si ho nevedel v buducnosti splacat.
Dovody su 2. Prvy je, ze pokial ti dobre poradi obratis sa nanho aj nabuduce a rocne to moze niekolko veci. Zmena zdravotnej, zmena dochodkovej (u vas moc zatial nie), poistka za auto, sporiaci produkt s 1 rocnou trvanlivostou....atd atd. Teraz si zober, ze mas zenu, takze si to vsetko znasob 2. Takze nejde o jednorazovy zisk, ale o dlhodobu spolupracu.
Druha vec je sposob vyplacania provizii, ktory nie je jednorazovy. Cize ak uzavries poistku nedostane financny agent vysoku jedorazovu ciastku, ale dostava male provizie kazdy mesiac. V pripade ak ty poistku vypovies lebo bola napriklad prislis vysoka a ty si ju nevladal spracat ziadnu dalsiu proviziu agent uz nedostane. Je jasne, ze je prenho dolezite, aby si bol schopny dany produkt splacat a nevystavil ta hned prvy rok.
Osobne by som si dal mozno pozor na novacikov, strasne vela ludi zacne robit financne sprostredkovanie a potom sa na to vykasle, takze byt tebou opytam sa toho cloveka kolko to robi a to by som bral ako bernu mincu, ci su jeho rady relevantne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny