Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podnikatelský príspevek

Co se týká příspěvku od pracáku, tak na to moc nespoléhej. Domnívám se, že pokud hodláš podnikat na SK, nemáš šanci. Krom toho tyto částky na podnikání jsou v desítkách tisíc a navíc rozpočty pracáků na tuto podporu jsou různá dle krajů či okresů a např. v středočeským je ten rozpočet kompletně "vytunelován". Nejlépší bude se poptat na "svém" pracáku.

Než začneš hledat jakýkoliv finanční zdroj, udělej si již zmíněný byznys plán, finanční plán, swotku, analýzy konkurence, trhu atd, protože bez toho ti nikdo nic nedá. Celkem podrobné info o struktuře byznys plánu najdeš třeba na nápadroku.cz. Další zajímavé informace najdeš na stránkách czechinvestu, kde jsou i volně ke stažení zajímavé booky.

Jinak se chystá (léto) v rámci OPPI tzv. Seed Fond pro začínající podnikatele, který slibuje až 100% potřebné investice na podnikání. Samozřejmě můžeš využít byznys angels, ale s nima to je o nervy, arogantní blbečkové (většina), co chtějí globální projekt popsaný v teaseru na jednu A4 a pokud nemáš sociální kapitál a nevrazíš do podnikání i své prostředky, těžko ti někdo uvěří.
Až budeš mít veškerej matroš hotovej, můžeš zkusit i OPPI CzechEkoSystem (ikdyž mám pocit, že pro tvoje odvětví není podpora v rámci tohoto programu) - ten umožní profesionalizovat celý záměr, poradenské služby a 80% dotaci na externí poradenské služby.

Nedodal si žádné informace, kolik potřebuješ, kolik máš, co už máš hotový atd. Další milión otázek ti položí i na pracáku, inspiraci najdeš třeba na napadroku.cz.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny