Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Složenka na daň z nemovitosti

Chci se jenom zeptat, jestli je tu nekdo kdo jeste nedostal slozenku na dan z nemovitosti, protoze me ani jeden za dvou financaku co meli poslat, nic neposlali, tak jestli jim mam treba zavolat, jestli by mi castky neposlali emailem? Co myslite nebo jeste pockat? (FU by mel obdrzet platbu do konce kvetna, coz uz je jenom 10 dni, tak nevim co v tom maji za bordel. :-/)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Me to prislo v pondeli. Uz mam zaplacenoh nový
JR_Ewing 22.05.2013 09:50
JR_Ewing
Tak včera večer jsem to našel ve schránce, dnes už zaplatil. Mám to z krku. nový
Prasak 22.05.2013 19:09
Prasak
Tak uz mi to prislo taky, teda ono by snad bylo lepsi kdyby to nechodilo, sycaci jedni, kdo jim ma t… nový
RedMaX 22.05.2013 22:15
RedMaX
A kazdej rok to zvysujou smejdi, Já vlastním nemovitost už 4 roky a za tu dobu mi nic nezvýšili. z… nový
vlazy 23.05.2013 13:30
vlazy
Myslíš, že má smysl se s ním hádat? nový
Dale Cooper 23.05.2013 15:12
Dale Cooper
Pamatuj že nízké daně z nemovitostí jsou pozůstatkem socialismu, na západě jsou podstatně vyšší. A b… nový
emigrant 23.05.2013 19:03
emigrant
Bez ohledu na nesrovnatelnou úroveň příjmů. No prave. Pamatuj že nízké daně z nemovitostí jsou poz… nový
RedMaX 23.05.2013 20:31
RedMaX
Je omyl myslet si že na západě jsou nízké daně ze mzdy. Naopak, v úspěšnějších západních zemích jsou… nový
emigrant 23.05.2013 21:02
emigrant
Tož jdi do Severní Koreje, tam to komunisti drží v rukách furt. Až na to, že ten smartphone si tam n… nový
Prasak 23.05.2013 21:02
Prasak
:-D Eventuálně může jít i do místa, které není k nalezení na žádné mapě... nový
Dale Cooper 23.05.2013 21:04
Dale Cooper
To je prave vas omyl tedy doufam, ze je to omyl, protoze predpokladam, ze az tak moc politiku nesled… nový
RedMaX 23.05.2013 21:32
RedMaX
Naopak, politiku sleduji a tu Korejskou hodně. Není to tam jen o tom nejvyšším šaškovi, kterej tam s… nový
Prasak 24.05.2013 15:30
Prasak
Kdyz ti budou v TV rikat, ze prave napad snih, tak to po nich budes taky papouskovat, ikdyz se muzes… nový
RedMaX 24.05.2013 16:02
RedMaX
Já samozřejmě vím, jaká je idea komunismu a že vzhledem k pudové povaze lidí to nemůže nikdy fungova… poslední
Prasak 24.05.2013 16:14
Prasak

Pamatuj že nízké daně z nemovitostí jsou pozůstatkem socialismu, na západě jsou podstatně vyšší. A buď si jist, že pokud i ve výši daně z nemovitostí západ nepředženeme, tak ho aspoň doženeme. Bez ohledu na nesrovnatelnou úroveň příjmů. Ale kdo chce kam, pomozme mu tam.

Bez ohledu na nesrovnatelnou úroveň příjmů.

No prave.

Pamatuj že nízké daně z nemovitostí jsou pozůstatkem socialismu, na západě jsou podstatně vyšší.

V tom neni problem, at snizej dane ze mzdy na uroven zapadu, at snizej DPH a klidne zvysej dan z nemovitosti, ale momentalne jenom platim nejaky dane a uz mi skoro nezbyva na zivot, pul roku setrim na drazsi smartphone a ted zase tohle. Na zapade si beznej obcan koupi smartphone z prvni vejplaty a nikde mu to neschazi. Rikam, bud to chci jako je to na zapade nebo radsi at to zase vezmou do ruky komunisti, protoze tohle co tu je, to nema obdoby. 3-[

Je omyl myslet si že na západě jsou nízké daně ze mzdy. Naopak, v úspěšnějších západních zemích jsou progresivní a poměrně vysoké. Naproti tomu DPH mívají nižší a odstupňovanou, někdy i nulovou. Každopádně jsou to koncepčně odlišné daně, představující daň přímou(daň z příjmů) a daň nepřímou(DPH). Stručně a zjednodušeně řečeno, systém daní postavený na vyšších daních přímých a nižších nepřímých je výhodnější pro běžné lidi, tedy neprominenty. Přesně naopak je tomu u těch, kteří počítají v řádu milionů a miliard a nějaké smartphony za vejplatu absolutně neřeší.
Je snad jasné kdo tu stojí u kormidla a čí zájmy realizuje. Tvoje ani moje, a ani 90% Čechů rozhodně ne. Že jsme tupé stádo, které si samo a zcela dobrovolně vydržuje své řezníky, to je kapitola sama pro sebe.
Nicméně je naivní chtít se rovnat Západu. Studená válka skončila jak skončila, my jsme dnes regulerní kolonií vítězů a kolonie se jaksi neprovozují za účelem péče o blaho domorodců.

To je prave vas omyl tedy doufam, ze je to omyl, protoze predpokladam, ze az tak moc politiku nesledujes a vnimas jen povrchni zpravy z TV. Ta vsak "omyly" siri zcela zamerne a udrzuje tak obcanstvo v nevedomosti (o prispevek vys to hezky vyjadril emigrant). Severni korea je prosim te feudalni stat, kde je moc soustredena do rukou jednoho cloveka - krale (protoze se snazi jit z dobou, rikaji mu oficialne prezident). Nejbeznejsi znaky feudalniho statu jako je dedicny narok na trun ti tu snad nemusim vyjmenovavat, jsi vzdelany clovek, tak to jiste znas. Abych rekl pravdu neznam asijske dejiny (a uz vubec ne korejske) tak dobre, abych dokazal rici, kde Korejci prisli ke komunisticke strane, nicmene idealy komunismu (Marxovy nebo Engelsovy teorie) tam nikdy sireny nebyly. Je samozrejme pro zidovske kapitalisty vitane, ze se ti feudalni idioti nazyvaji komunisty, ale s komunismem to nema absolutne nic spolecneho. Jinymi slovy tvuj napad, ze bych se mohl odstehovat za lepsim do Severni Koreje je zcela lichy.

Naopak, politiku sleduji a tu Korejskou hodně. Není to tam jen o tom nejvyšším šaškovi, kterej tam sice naoko vládne, ale ve skutečnosti jen díky tomu, že ho toleruje/akceptuje spousta jiných šašků, kteří nejsou tak moc vidět, ale nejsou o moc slabší.

Oficiálně tam je komunismus, tedy když po něm toužíš, můžeš jít tam šířit svoje myšlenky. Ale taky na Kubu a ještě do Číny, i když Čína už je svým způsobem v těžkým kapitalismu, tam si ten smartphone koupíš.

Kdyz ti budou v TV rikat, ze prave napad snih, tak to po nich budes taky papouskovat, ikdyz se muzes podivat z okna a uvidis travu se zelenat?

Komunismus neni ani v Koreji (zpusob vlady je evidentne konstitucni monarchie), ani na Kube a uz vubec ne v Cine. On dokonce komunismus nebyl vubec nikdy nikde. Ceskoslovensko napriklad byla socialisticka republika CSSR (teda socialismus) a Sovetsky svaz SSSR jakbysmet, to ze soudruzi zvatlali o tom, ze Sovetsky svaz ma ke komunismu nakroceno nejblize, bylo obycejne placani, nicmene oni ty soudruzi evidentne hrube nadcenovali inteligenci lidi a bali se pouzivat slovo komunismus, proto rikali, ze se k nemu pouze priblizujeme. Ovsem jak se dnes ukazuje byla to hruba mylka protoze dneska lidem reknou v TV, ze to byl komunismus a hotovo a stado tomu veri. Stado ovsem veri uplne vsemu, ty bily srajdy v kelimku se klidne oznacuji jako jogurt, rozemlete kosti, peri, sem tam nejaka krysa zahustena kukurici se oznacuje jako parek, .......

No nic, vysvetlil jsem to jasne, pokud to nekdo slyset nechce, neni to moje starost. Mezi nami, pokud bych zvazoval nekam emigraci, tak to vidim spis na Svycarsko, kdyby nebyla takova zima na severu, tak bych si umel predstavit i Dansko nebo Norsko, proste typicke socialisticke staty. Jenze prave treba ty nemovitosti mam tady a ne ve Svycarsku, pudu neprestehujes. Akorat mi proste stvou ty dane a lidi teda, ocenil bych trochu vic inteligence a mene pudoveho (zvireciho) chovani, jenze prave proto jsme ten zaostaly vychod, s tim se nic delat neda. :-/

Já samozřejmě vím, jaká je idea komunismu a že vzhledem k pudové povaze lidí to nemůže nikdy fungovat, takže se hned nerozčiluj. Prskání na svět ti nepomůže, takže máš několikero možností - držet hubu a krok, jít to změnit (jakkoliv), nebo se sbalit a vypadnout. Nemovitosti můžeš prodat. Průser je v tom, že ideál nenajdeš nikde, všude je nějakej bordel, jen trochu jinej a dost možná ho jen odsud nevidíš. I na tom tvým idealizovaným severu, či jiné světové straně (když nás označuješ jako Východ).

A nemysli si, že tu máme jen TV k získávání informací.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru