Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Viac účtovníkov, jeden systém - ako na to?

V prvom rade musis mat zvoleny program na spracovanie miezd. Vsetci moji zakaznici, ktori sa zaoberaju profesionalnym uctovnictvom pouzivaju bud nieco od www.kros.sk alebo www.stormware.sk, co su asi najvacsie SK firmy zaoberajuce sa profesionalnymi uctovnymi programami.
Na podvojne je vraj lepsia Pohoda od Stormware na jednoduche Alfa od Krosu, ale je to asi vec zvyku.
Je v principe jedno, kde mas uctovnikov fyzicky a na akych pc sedia. Musim povedat, ze SK firmy vsak zaspali dobu a neponukaju klasicke riesenia (resp moc neponukali) klient-server, takze napriklad taka Pohoda musela byt, ked sa zdielali sietove db na min 100Mb linke, ak to riesili 4-5 cez wifi lagovalo to, cez net to nebolo pouzitelne vobec, pretoze sa pri kazdej akcii prenasala cela db. No proste des.
Riesenie je pomerne jednoduche, aby si nemusel siahat po drahych SQL verziach...pouzitie Windows servera, kde budu uctovnici pracovat cez vzdialenu plochu. Naklady mas pomerne nizke, kupis lacny server (http://pc.poradna.net/a/view/852561-hp-proliant-mi cro-n40l-multifunkcny-server) Win2008 k tomu a nainstalujes prislusnu verziu uctovneho sw. Uctovnici sa potom pripajaju cez RD klienta, ktory je sucastou KAZDEHO Windowsu alebo linuxu a nie je nutne nic instalovat z ich strany. Pre 3-4 uctovnikov ti to bude fungovat aj na slabej ADSL linke od Telekomu. Samozrejmostou je verejna IP na servri. Server mozete vo firme vyuzit aj na zalohu dat, pripadne ako antivirovy server a pod. N40L ma dnes nastupcu N54L o cca 30% drahsi, ale s vacsim vykonom.
Toto riesenie som uz robil u svojich zakaznikov s produktami oboch firiem a je plne funkcne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny