Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vymáhání faktur po splatnosti

Chci se zeptat jaký způsobem tlačíte na zákazníka aby vám uhradil fakturu, která je již po splatnosti. Dříve jsem jen upomínal telefonem a rozesílal písemné upomínky. Teď využívám službu zveřejnění dlužníka na internetu přes odstraněn odkaz (Kurt) a chci se zeptat zda máte ještě jiné nápady jak faktury po splatnosti vymáhat.

Děkuji
Patrik

Pokud máte zájem o inzerci na našem webu, máme pro vás nabídku. (Kurt)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tady je hlavní problém, jestli dlužník má a nechce platit nebo by platil a nemá. V mezifiremním styk… nový
Filuta 10.05.2013 14:26
Filuta
No a co? To je přece jeho boj a jeho riziko. S pozdější platbou na fakturu určitě sám souhlasil, to… nový
hm 11.05.2013 21:35
hm
Však já neříkám, že to od něj nevymáhat. Akorát to, že se vymůže prd, když nic nemá. Problém je v to… nový
Filuta 12.05.2013 22:34
Filuta
Filuta nemluví úplně od věci. v ČR platební morálka podnikatelů poněkud zdegenerovala. Nejen, že se… nový
Boeing 13.05.2013 13:14
Boeing
To je právě o obezřetnosti při podnikání. Jestliže chce někdo prodávat za každou cenu a nezajímá ho,… nový
hm 14.05.2013 02:18
hm
ja sa v týchto záležitostiach nevyznám, preto by som určite použila nejakého právnika. oni sa vedia… poslední
Kristka 25.06.2013 15:03
Kristka

Tady je hlavní problém, jestli dlužník má a nechce platit nebo by platil a nemá. V mezifiremním styky se dost často stává, že se odběratel dostane ne vlastní vinou do druhotné platební neschopnosti. Pak je každá rada drahá. Žalovat a poslat exekutora a dostat pak jednu rozbitou mikrovlnku z kanceláře?

No a co? To je přece jeho boj a jeho riziko. S pozdější platbou na fakturu určitě sám souhlasil, to riziko nezaplacení podstoupil tedy dobrovolně, tak ať se nediví, že tu nějaké riziko je. Mohl přece chtít také zaplatit předem nebo při dodání zboží (služeb).

Filuta nemluví úplně od věci. v ČR platební morálka podnikatelů poněkud zdegenerovala. Nejen, že se platí fakt pozdě, ale mnoho (i velké firmy) odmítnou služby na základě "úroků z prodlení" na faktuře (vlastní zkušenost) a pak odmítní klienta nebo riskuj. V placení faktur jsme jedni z nejhorších a je mnoho případů, kdy se podnikatel dostal do platební neschopnosti jen proto, že mu jiná i velká firma nezaplatila včas.

To je právě o obezřetnosti při podnikání. Jestliže chce někdo prodávat za každou cenu a nezajímá ho, jestli je protistrana vůbec schopna zaplatit, tak to je pak jeho boj. Je jen správné, že si to musí také sám vymáhat a nést riziko, že nic nevymůže, alespoň se poučí pro příště. Jestliže chce čekat, nesoudit se a čekat, tak ať čeká, ale po pár letech se dozví maximálně to, že jeho nárok je promlčen.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru