Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Rusky rubel na historickom minime

Momentalne na urovnu 80 rublov/dolar, takze sa zopakovala situacua z minuleho roku, kedy vsak zasiahla centralna banka a podarilo sa jej umelo zvysit kurz rublu az k urovni 50 rublov/dolar.
Od maja vsak kurz ide zase hore v neprospech rublu a vyzera to, ze centralna banka tentoraz nezasiahne, mozno az pri urovni 90 rublov/dolar.
Rusko je prooexportne orientovana ekonomika, takze by som z toho az taku paniku nerobil, aj ked oslabovanie svedci o nezdravom stave ruskej ekonomiky.
Nakolko skoncili sankcie na Iran a ten vyhlasil, ze je pripraveny vrhnut na trh miliony barelov ropy vyzera to, ze jej cena pojde este viac dole, takze v roku 2016 Rusko nic dobre z hladiska ekonomiky necaka.

Předmět Autor Datum
Tak po čase lze vyhodnotit. Máme cenu 66,7. Cena ropy roste. Spolu s odembargováním iránu je třeba t… nový
Vidím to jinak 01.04.2016 02:21
Vidím to jinak
oprava: exportéra ropy Saudské arábie nový
Vidím to jinak 01.04.2016 02:22
Vidím to jinak
Tak po case mozeme zase hodnotit...mylil si sa. Za poslednych 6 mesiacov rubel poklesol o dalsich 10… poslední
fleg 02.10.2016 19:33
fleg

Tak po čase lze vyhodnotit. Máme cenu 66,7. Cena ropy roste. Spolu s odembargováním iránu je třeba také vidět postupnou ztrátu moci USA (i ve prospěch ruských zájmů) a velké problémy spojenců USA a exportétů ropy Saudské arábie. Pomalu ale jistě dochází ke smíření se se silnou pozicí Ruska na světové scéně. Rusové ISIS vytlačují, omezily černý obchod s ropou skrze Turecko, ani Turecko, USA ani NATO si netroufají na přímou konfrontaci. USA mají své problémy, Evropa také. Rusko z chudšího základu a uměle snížené ceny Rublu naopak větší potenciál růstu hodnoty měny. Také na Ukrajině mají protiruské síly postupně problémy a situace na Donbasu se pomalu uklidňuje. Krym už ruský zůstane, enrgie budou zajištěny. Čína se s ruskem také sbližuje. Německo potichu po Rusku šilhá, dokonce i Merkelová se tehdy při oslavách konce II. světové nezmohla na víc, než na jednodenní zpoždění svého příjezdu do Moskvy. Ruské vedení rozhodně nelze považovat za hloupé. Rusko se postupně modernizuje a investuje do moderních oborů, to jistě ještě zintentivní. Rubl klesl po umělých zásazích z vnějšku (sankce, vyprovokované konfilkty - sýrie, ukrajina) a má všechny předpoklady pro korekci tj. k růstu s potenciálem silného zisku pro ty, kdo na forex přijdou vsadit na sílící Rubl včas. Myslím, že ten čas právě nastává.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru