Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Ďalšie lietadlo z východu Kairos Technologies a jeho pyramída

Doplnim informacie.
Jeden server down uz vyse 48h a nic sa nedeje. Asi Nissan netrva na tom, ze tie predrazene sluzby musia byt stabilne alebo SLAcko cez vikend neplati.
Inak taka rychla analyza, co som spravil vcera vecer.
Kairos ma DE housingu (https://www.hetzner.de/) prenajaty pravdepodobne jeden fyzicky server, k tomu si dokupili 16ks verejnych IP, kde su aktivne 5, ostatne maju len PTR a vyzera to, ze smeruju na jednu masinu.
Podla struktury to vyzera na virtualne masiny, siet je routovana a aktivne masiny maju nazvy mail, vpn, cloud, acc a sip. Posledne menovana ma uz vyse 14h vypadok, takze ak poskytovalo nejake VoIP sluzby tam im este stale nejdu.
Na vpn servri bezi aj cely web, co je zvlastne ledze maju este volne ip, ale budiz. SK a CZ verzia je registrovana u Websupportu, majitelom domen je Websupport, co svedci o serioznosti Kairosu, kedze sa im nechcelo registrovat u spravcov cz a sk domen;o).
Predpokladam, ze v ramci setrenia vsak u nas (obe domeny bezia v serverovni v BA) nebezi aktivne nic a vsetko sa redirectuje do DE na ten vpn server (to sa mi uz vecer nechcelo skumat)
Inak zabezpecene to je aspon ako tak, pri mailoch pouzivaju len secure verzie protokolov, smtp server sa hlasi automaticky so zapnutym starttls, maju aj ssl verziu, logovanie na webe sa prepina cez skript z http na https.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články