Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Neprofesionální přístup banky Creditas

Tak po dnešku měním svůj úmysl a kašlu na celou Creditas.

1)
Dnes jsem tam volal, založení online prý už jde, ale opravdu teď vyžadují v případě online založení i běžný účet. Z něj pak lze založit spořicí účty. Nicméně následně jde prý běžný účet zrušit. Kocourkov hadra. Samotný spořicí účet jde založit jen na pobočce. Otázkou je, jak je to skutečně; mám dojem, že levá ruka neví, co dělá pravá.

2)
Přednesl jsem tam tu tvou zkušenost, že ji byl vyhnán z pobočky. Paní mi tvrdila, že mají na stránkách, že je potřeba se předem přihlásit. Já na to že to tam nemají. A ona, že už asi měsíc, že je to u každé pobočky uvedeno. Jenže tam je:

Z důvodu vysoké návštěvnosti pobočky vám doporučujeme kontaktovat nás předem telefonicky
Když jsem jí to řekl, že doporučení není jednoznačná podmínka, tak mi řekla, že kdyby to tam napsali "povinně", že by to nevypadalo dobře. Kocourkov hadra II.

3)
"Další údaje" na https://ib.creditas.cz/web/zalozeni-bezneho-uctu vyplňovat nemíním. Po mém příjmu a dalších věcech je jim prd. A odhadovat měsíční výši příchozích plateb? Nelze; byly by to jen čistě moje převody z jiných bank. Jeden měsíc nulu, druhý taky, další třeba hodně. A "zdroje mého majetku", to je jako 3 hlavní zdroje z Černých baronů :)

Můj zájem o tenhle ústav klesl na nulu.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality