Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem koupě pozemku a následně domu na klíč

Zdravím potřeboval bych radu... příští rok chceme stavět dům u stavební společnosti která už obsazuje termíny na druhé čtvrtletí příštího roku a chcou aby zájemce o dům měl už vlastní pozemek aby se mohl udělat projekt atd a mohla se udělat smlouva o smlouvě budoucí na konečnou podobu a cenu stavby protože se zaručujou pevnou konečnou cenou která se už výrazně nezmění... a teď hlavní problém tím že teď koupím pozemek cca do 1mil a stavba do 3mil začne třeba až za rok jak to udělat s financemi... momentálně budu prodávat pozemek v hodnotě 900 - 1mil ( 100km jinde než chci bydlet proto na něm nestavím ) ale chvilku potrvá než najdu zájemce takže bych potřeboval poradit jestli si teď vzít půjčku nebo něco na pozemek a poté až se bude stavět hypotéku kdy už budu mít cca 1mil svojich a nějak sloučit hypotéku s půjčkou nebo je i jiná možnost? nejraději bych si vzal rovnou hypo na 4mil na pozemek a stavbu jenomže nevím jestli to takhle lze když budu stavět třeba až za rok... a dále sem v podnájmu takže bylo by docela finančně náročné ( letos budu mít ještě nějaké výdaje a proto chci stavět až příští rok ) platit např rok hypotéku cca 11tis měsíčně + 7 tis nájem... můžete mi nějak poradit? Předem díky :-)

Předmět Autor Datum
Ak som to dobre pochopil tak idealne by bolo predat tvoj pozemok a kupit pozemok za hotove. Ten poto…
fleg 18.03.2017 12:54
fleg
To by bylo nejlepší ale jde o to že chvíli potrvá než prodám můj pozemek a nyní se prodává pozemek o…
c4mel 18.03.2017 13:24
c4mel
Situaciu v CR nepoznam, ale na SK casto banky obchadzali nariadenia NBS, ktora im zakazovala 100% hy… poslední
fleg 18.03.2017 17:30
fleg

Ak som to dobre pochopil tak idealne by bolo predat tvoj pozemok a kupit pozemok za hotove. Ten potom zalozis banke (dostanes mozno 3-40% z jeho ceny) co by ti (snad) malo stacit na zalohu tej stavebnej firmy.
Hypoteka sa da brat aj pocas vystavby, je to na dohode so stavitelom a bankou. Cize postavi sa 1m do vysky hruba stavba, banka pusti nejake prachy (mozes uhradit stavebnej firme), postavis hrubu stavbu, zase pusti nieco..atd.
Brat si na to nejaku komercnu pozicku je blbost je to drahe.

To by bylo nejlepší ale jde o to že chvíli potrvá než prodám můj pozemek a nyní se prodává pozemek o který bych měl velký zájem protože je to na dobrém místě a za docela dobré peníze... o zastavení pozemku sem přemýšlel ale prý záleží jaký přide odhadce a někteří prý pozemky strašně podhodnocujou takže by to nemuselo stačit abych získal potřebný základ 15 - 20% na získání hypotéky... říkal sem si že kdybych si vzal půjčku a následně hypotéku u stejné banky že by to nemusel být takový problém... příští týden se du zeptat do mé banky ale chtěl bych nějaké info dopředu

Situaciu v CR nepoznam, ale na SK casto banky obchadzali nariadenia NBS, ktora im zakazovala 100% hypoteky a pod napriklad tym, ze oficialne si dostal hypoteku 80-90% a zvysok ti banka dodala ako "uver na byvanie" za rovnakych ci velmi podobnych podmienok ako bol hypo uver.
Budes si musiet obehat banky, idaalne je zacat v "domovskej", kde mozes ziskat benefit na tom, ze tam mas ucet, chodi ti tam vyplata, mas historiu a pod.
Kazda banka ti spravy scoring a uvidis na co si.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru