Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Do coho investovat dlhodobo?

Určitě bych je na dvacet let někde nezabetonoval (kromě nemovitostí). Pořád bych dělal to, co jsem psal výše. Část peněz navázat na dlouhodobější produkty (třeba to stavebko), po 6 či kolika letech se to dá zopakovat. Za mě(!) určitě ne fondy, akcie, bitcoiny atd. - i když investorští poradci ti budou radit právě toto. Osobně nejsem ochoten takto riskovat. Raději se spokojím s minimálním ziskem kolem inflace, případně kousek pod ní, než riskovat pod vidinou 5, 10, 15% zisku, ale kde je také šance na stejnou/větší ztrátu.

Podle mě se ale neřiď, jsem noční můrou všech bank a poradců, prostě si jim nikdy nepodařilo mi nějaký jejich báječný rizikový produkt prodat :-) Do operací, kde není zaručena návratnost 100% vkladu, prostě nikdy nepůjdu.

Možná by stálo za to, nakoupit nějaké šikovné pozemky. Musíš ale dobře vědět co děláš, dobře znát tamní poměry. Zisk po dvaceti letech může být klidně 1000% i více. Může, nemusí.

Máme tu v ČR Zonky, https://zonky.cz/, to také může být možnost investic, podrobněji jsem to nezkoumal. Kamarád je investorem, vrazil do toho asi 80k, je relativně spokojen. Jeden věřitel ale přestal platit, musí počítat i se ztrátami. Investuje maximálně v nízkých jednotkách tisíc na jeden projekt.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny