Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr dodavatele energií- znáte např. dodavatele "123ušetři.cz"?

Vůbec bych se nebál "malého" dodavatele energií.
Ale je důležité dodržet pár základních pravidel:
-informace ze srovnávače ber jako orientační
-podívej se potom přímo na webové stránky několika dodavatelů s cenově zajímavou nabídkou a pozorně pročti smluvní podmínky. Není-li v nich něco, co by se ti nelíbilo, není důvod nepřejít k takovému dodavateli.
Také jsem měl kdysi obavy, ale šel jsem do toho a jsem max.spokojený.
V rodinném baráku topíme plynem, takže jsem vybíral dodavatele plynu. Vybral jsem si malého neznámého dodavatele fa. Elimon a beru od nich už asi 5 let a ušetřil díky tomu mraky peněz.
Loni jsem zkusil najít ještě lepší cenu a zapojil se od dTestu aukce energií. Nabídka byla ještě lepší než z Elimonu, ale jakmile jsem chtěl přejít k novému dodavateli, Elimon mi dal ještě lepší nabídku......ušetřím s nimi kolem 25% oproti velkým dodavatelů jako RWE a další.
A je rozdíl, zaplatit ročně 40 nebo 30tisíc za plyn :))

Ty rady typu "pryč od malých dodavatelů" jsou z pera lidí zainteresovaných nějak těmi velkými dodavateli.
Malý dodavatel, neznamená špatný dodavatel. Rozhodující jsou smluvní podmínky, protože nějaké řečičky o kvalitě dodávky jasou absolutně bezpředmětné, enrgii dostávají všichni tu samou z jednoho potrubí/jedněch drátů.
Absolutně směšná byla třeba reklama Moravských naftových dolů, že vám budou dodávat plyn z česka/moravy. To by mi museli natáhnout extra potrubí. Na to může skočit jedině vůl.

Vyber dodavatele s vyhovujícími smluvními podmínkami a z nich zvol toho nejlevnějšího, bez ohledu zda je malý či velký.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny