Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem EET bez "fyzické" pokladny

1. zakaznik se s prodejcem domluvi a platba probehne na ruku bez nejakeho DPH, tento pripad EET neresi.
Nějak to nechápu. Já jako zákazník koupím zboží od prodejce, zaplatím bez DPH a bez dokladu. Tohle je mi jasné. Ale to by i ten prodejce musel nakoupit bez dokladů, a před nim všichni až k výrobci nebo dovozci. A pokud by byl výrobce česká firma, tak i ten výrobce by musel nakoupit suroviny/komponenty bez dokladů atd.



Teď se už běžně děje to, že montážní firma nakupuje materiál. Pokud je zakázka pro další firmu (nebo člověk potřebuje doklad třeba na hypotéku), tak se vše provede s doklady tak, jak má být. Jestliže je ale koncový zákazník "obyčejný" člověk, který žádný doklad nepotřebuje a je rád, že ušetří daň, tak mu to zařízení firma dodá bez dokladu a daň neodvede.

V případě, že to budou třeba radiátory, tak by se velmi snadno zjistilo, že firma za rok nakoupila 100 radiátorů, vyfakturovala ale montáž jen 30 radiátorů. Z toho jasně vyplývá, že zbylých 70 radiátorů by mělo být na skladě. Jenže sklad je prázdný - všech 70 radiátorů bylo prodáno/namontováno domkařům bez dokladů...

Za radiátor si dosaďte TV/trámy/klimatizace/pneumatiky apod. Finančák by to zjistit mohl velmi snadno, kdyby chtěl (a měl na to kapacity).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny