Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Lidstvo ode dneška žije na ekologický dluh

Plně s tebou souhlasím, až na jedno. Těch dětí jsme měli možná víc než vy; ale nedivím se vám. Kapitalismus v současné podobě (konzumní společnost) a hodně dětí prostě nejde dohromady ("...do tohoto tady teď máme přivést děti?"). A rozvojové země (většina Země) to masivní produkcí dětí nespasí, je tomu právě naopak. Problémem je spíše prodlužující se věk bohatých.

Od jakýchkoliv politiků nelze čekat skutečnou snahu o změnu, všem*) jde výhradně o svou pozici, prospěch, brebendy, pohodlí. Všichni chtějí u korýtek zůstat či se tam dostat. A vzdát se dobrovolně svých výhod ("..pomožme dobrovolně rozvojovým zemím MASIVNĚ ze svého!"), to nikdy nenastane. Nechtějí to ani politici - a už vůbec ne jejich voliči z rozvinutých zemí.

Každopádně nepředpokládám, že lidstvo bude na Zeměkouli strašit déle než ještě takových 100 let… Nějaké ty zbytky populace v reáliích Mad Maxe nepočítám. A vůbec za to nebude muset Yellowstone caldera či velký meteorit. Akorát je mi tak nějak vnitřně líto, že fauna a flóra si tohle nezaslouží. Lidstvo každopádně ano.

-------
*) Jedna výjimka by se našla. Být zabezpečen, s plným báchorem, tak takový může klidně tlápat, co by se mělo. Co by ostatní měli. Třeba horováním za velké zdražení fosilních paliv; on na ně pořád snadno bude mít… Ale že by se sám vzdal všeho a šel bydlet do lesa, takových moc nebude.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality